Ky hotel ka kaluar në 52 breza

Ky hotel ka kaluar në 52 breza

Muri i Berlinit është më i ri se “Nishiyama Onsen Keiunkan”, një vendpushim në Japoni që ka qenë biznes që nga viti 705 pas Krishtit dhe është njohur zyrtarisht nga Libri i Rekordeve Botërore të Guinness si hoteli më i vjetër në botë.

Gjatë shekujve, është rritur mjaft lista e mysafirëve, duke përfshirë politikanët më të lartë në samuraj. Shumica e tyre ndoshta shkuan në vendpushim për të njëjtën arsye, për të vizituar burimet e nxehta, të cilat kanë rrjedhur rreth kompleksit që nga hapja e tij.

Më kryesorja pas jetëgjatësisë së hotelit prej 1 mijë e 313 vjetësh duket të jetë përvoja familjare dhe ekspertiza, transmeton rtv21.tv.

Një burrë me emrin Fujiwara Mahito themeloi hanin në vitin e dytë të epokës së Keiunit dhe pasardhësit e tij kanë qenë të kujdesshëm që nga ajo kohë. Ky hotel ka kaluar në 52 breza. Edhe pse ata kanë qenë vazhdimisht në zgjerimin dhe modernizimin e tij, ata kanë mbajtur atmosferën e tij madhështore.

Ky hotel është rinovuar së fundmi në vitin 1997. Nuk është një hotel i madh, “Nishiyama Onsen Keiunkan” ka 37 dhoma me çmime duke filluar nga 470 dollarë për një natë./21Media