"I Promise School", do të strehojë 240 nxënës

Loading...

“I Promise School”, do të strehojë 240 nxënës

Lebron James do të shërbejë si donator kryesor për të ndihmuar në formimin e qëllimeve ekstra-kurrikulare të shkollës. Bordi i shkollës do të mbikëqyrë zhvillimin e këtij programi.
33-vjeçari, i cili kohët e fundit u shpërngul nga Cleveland Cavaliers në Los Angeles Lakers, në një kontratë katërvjeçare me vlerë 154 milionë dollarë, shpreson se shkolla do të ndihmojë fëmijët që nuk janë të mirë në shkollë dhe kanë probleme të natyrave të ndryshme në shtëpi.

Ish ylli i Cavsit humbi 83 ditë të shkollës në klasën e katërt sepse familja e tij nuk kishte një veturë. Superlojtari i NBA-së LeBron James, ka dëshmuar se është një shembull për t’u ndjekur si në fushë dhe jashtë fushës së basketbollit, duke hapur një shkollë për fëmijët e varfër.


” I Promise School”, do të strehojë 240 studentë nga klasa e tretë dhe të katërt në qytetin Akron, Ohio.

Shkolla është një ndërmarrje e përbashkët midis LeBron James Family Foundation dhe Akron Public Schools.
“Ne vetëm duam çdo gjë për ta”, tha kampioni tre-herë i NBA-së. “Gjithçka dhe më shumë, kështu do të thotë shumë për mua”. Gjersa disa familje të tjera, ofruan kujdes dhe mbështetje, dhe vitin e ardhshëm ai filloi të luante basketboll.

“Shkolla nuk do të thotë asgjë për mua”, tha ai. “Kishte vetëm një numër shumë të ditëve të zbrazëta, netëve të zbrazëta dhe vetëm një lloj procesi të mendimit pa të ardhme.
Ishte mentalisht sfiduese. Asnjë fëmijë në tetë, nëntë nuk duhet ta ketë këtë stres … kështu që unë e di saktësisht se çfarë po kalojnë shumë këta fëmijë”, tha Lebron James i cili ishte  tre herë kampioni i NBA

James tha se një biçikletë ishte një faktor i madh në fëmijërinë e tij pasi i ofroi atij të ikte nga pjesët e rrezikshme të lagjes së tij dhe i dha lirinë për të eksploruar qytetin. Për shkak të kësaj, çdo student do të marrë një biçikletë kur ata të arrijnë në shkollë.

Studentët gjithashtu do të pajisen me ushqime gjatë ditës, si dhe shërbime për t’i ndihmuar ata të kontrollojë stresin.
Shkolla do të ofrojë shërbime për familjet, të cilat përfshijnë ndihmën për vendosjen e punës për prindërit dhe një bankë ushqimore në vend, nga të cilat prindërit mund të marrin ushqim për t’u përgatitur në shtëpi.

“Ne duam të krijojmë një mjedis familjar ku dëshiron të jesh gjithmonë rreth familjes suaj”, tha James. “Pa marrë parasysh të mirën dhe të keqen, gjithmonë doni të jeni rreth atij sistemi mbështetës”, shoti ai.

“Duke përdorur zërin tim dhe duke i lënë të rinjtë të dinë dhe njerëzit që kanë nevojë për udhëzime e dinë se unë kujdesem për ta dhe unë do të jem zëri i tyre, është pasion për mua, sepse siç thashë, sportet janë vetëm përfundimi për të sjellë njerëzit së bashku, kështu që unë jam këtu”, theksoi ai

Në vitin 2015, James mori një iniciativë që do të paguante për më shumë se 1,000 fëmijë për të ndjekur kolegjin. Ai gjithashtu ka financuar programin ‘Wheels for Education’, i cili filloi në vitin 2011 dhe u siguron fëmijëve furnizime shkollore, qasje në kompjutera dhe një biçikletë si pjesë e një sistemi të dizajnuar për t’i mbajtur fëmijët të motivuar për të përfunduar detyrat e shtëpisë dhe për të marrë nota të mira. /21Media