Kontrollimi i konsumit tonë të natriumit mund të na ndihmojë të ruajmë florën e shëndetshme të zorrëve, e cila shoqërohet me peshë më të shëndetshme të trupit

Kontrollimi i konsumit tonë të natriumit mund të na ndihmojë të ruajmë florën e shëndetshme të zorrëve, e cila shoqërohet me peshë më të shëndetshme të trupit

Njerëzit që hanë më shumë kripë peshojnë më shumë, por kjo ndoshta jo për arsyet që mendoni, transmeton rtv21.tv.

Konsumimi  i shumët i kripës mund të shkaktojë që trupi juaj të mbajë më shumë ujë, të cilat mund të shfaqen  si kilogramë shtesë.

Por ne nuk po flasim vetëm për peshën e ujit këtu.

Dietat e larta të kripës duket të jenë të lidhura me yndyrën e trupit më të lartë – në veçanti, llojin e yndyrës që grumbullohet rreth mesit tuaj.

Ka disa shpjegime të dukshme për këtë.

Së pari, thjesht mendoni se cilat lloje të ushqimeve kanë tendencë të jenë më të larta në kripë: patate të skuqura, ushqim i shpejtë (fast food), ushqime të skuqura, ushqime të përpunuara dhe ushqim restorantesh.

Gjithashtu mund t’ju befasojë të dini se buka është një nga burimet primare të natriumit në dietën perëndimore.

Të gjitha këto ushqime me natriumi të lartë kanë gjithashtu shumë kalori.

Jo vetëm kaq, ata janë të lehta për tu ngrënë. Pra, nëse dieta juaj përmban ushqime si: patate të skuqura, bukë, ushqime të skuqura dhe ushqim restorant, nuk do të konsumoni vetëm shumë kripë, por  edhe shumë kalori.

Kjo me siguri mund të shpjegojë lidhjen mes natriumit dhe peshës./21Media