Kryeshefi i Agjencisë Kadastrale të Kosovës ka vizituar Komunën e Drenasit

Kryeshefi i Agjencisë Kadastrale të Kosovës ka vizituar Komunën e Drenasit

Agjencia Kadastrale e Kosovës është në përgatitje të fillimit të projektit të rindërtimit të informacioneve kadastrale në katër Komuna, respektivisht në Komunën e Vitisë, Kamenicës, Skenderajt dhe Drenasit. Për këtë arsye Kryeshefi i Agjencisë Kadastrale të Kosovës, Avni Ahmeti me bashkëpunëtorë sot ka vizituar Komunën e Drenasit ku është pritur nga Kryetari i Komunës, Ramiz Lladrovci i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij.

Qëllimi i takimit ishte informimi rreth projektit në tërësi dhe Zonave Kadastrale, që do i nënshtrohen rindërtimit në këtë Komuna në veçanti, konkretisht Zona Kadastrale Arllat dhe Zona Kadastrale Shtuticë. Tema e interesit ishte njoftim i detajuar rreth fazave të projektit, përfitimeve që qytetarët e këtyre dy Zonave Kadastrale kanë nga implementimi i projektit, përgjegjësitë e institucioneve të përfshira në implementim e ngjashëm. Në takim nga përfaqësuesit e dy institucioneve u ngritë nevoja e bashkëpunimit sa më të ngushtë gjatë të gjitha fazave të implementimit të projektit, e sidomos bashkëpunimi me banorët e zonave subjekt i rindërtimit, duke e ditur se vetëm me pjesëmarrjen aktive të qytetarëve në projekt i njëjti do të mund të rezultonte i suksesshëm.

Lladrovci u zotua në përkrahjen institucionale e logjistike për zbatimin e projektit në fjalë, ndërsa edhe nga përfaqësuesit e Agjencisë kërkoi që pa pikë hezitimi të shtrojnë për diskutim të gjitha sfidat që mund të paraqiten gjatë implementimit të projektit. Po ashtu, Kryetari i Komunës së Drenasit kërkoi informim sa më gjithëpërfshirës të qytetarëve rreth obligimeve që ata kanë gjatë fazave të implementimit të projektit, me qëllim të përfitimit maksimal të tyre, sidomos duke e ditur se aktivitetet e përfshira në Rindërtim kryhen pa pagesë.

Kryeshefi i Agjencisë Kadastrale të Kosovë,  Avni Ahmeti u zotua se bashkëpunimi nuk do të mungojë dhe garantoi që edhe Komuna edhe qytetarët do të kenë adresë të hapur për të ngritur të gjitha shqetësimet tyre, pa marrë parasysh a kanë të bëjnë me procesin e implementimit të projektit, apo me kualitetin e të dhënave që do të dalin si rezultat i projektit.

Në fund të takimin përfaqësuesit e institucioneve përkatëse nënshkruan edhe Marrëveshjen për bashkëpunim për projektin e rindërtimit të informacioneve Kadastrale në Zonën Kadastrale Arllat dhe Shtuticë./21Media