Ushqimet që përmbajnë sasi më të mëdha të kaliumit

Ushqimet që përmbajnë sasi më të mëdha të kaliumit

Edhe pse konsiderohet si burim i pasur me kalium në mesin e pemëve dhe perimeve, bananet nuk sjellin shumë nga ky mineral i vlefshëm.

Mungesa e kaliumit ndikon në gjak dhe mund të sjellë deri te krijimi i gurëve në veshka.

Ushqimet që përmbajnë sasi më të mëdha të kaliumit sa banania janë patatet, shalqiri, spinaqi, salca e domateve, fasulet e zeza, fasulet e bardha.