Tafa është zgjedhur anëtar i rregullt i Akademisë Evropiane të Shkencave dhe Arteve

Tafa është zgjedhur anëtar i rregullt i Akademisë Evropiane të Shkencave dhe Arteve

Poeti kosovar, njëherësh profesori dhe Rektori i Kolegjit AAB, Prof.dr. Lulzim Tafa është zgjedhur anëtar i rregullt i Akademisë Evropiane të Shkencave dhe Arteve.

Këtë vendim Akademia e mori në mbledhjen e fundit të Komitetit të Nominimit. Lulzim Tafa është njëri ndër poetët tanë më të përkthyer, po ashtu është shpërblyer me shumë çmime ndërkombëtare të fushës së letërsisë dhe është përfshirë në disa antologji të letërsisë botërore.

Akademia Evropiane e Shkencave dhe e Arteve tubon rreth vetes personalitete të shquara të shkencës dhe artit në mesin e të cilëve edhe shumë nobelistë./21Media