Macet dhe qentë janë kafshët më të famshme shtëpiake, dhe mendimet për të dyja janë të ndara

Macet dhe qentë janë kafshët më të famshme shtëpiake, dhe mendimet për të dyja janë të ndara

Por nëse jeni dikush që jeni në mëdyshje se cilën kafshë duhet ta merrni ju, atëherë mund të lexoni atë që kanë thënë shkencëtarët:

Qentë janë më pak të prirë t’ju sulmojnë, e gjithashtu më të prirë t’ju nxisin juve të ushtroni.
Veç kësaj, nëse rriteni pranë tyre, ata janë më të mirë në zvogëlimin e alergjive te fëmijët, mund t’u ndihmojnë pronarëve me sheqer të ulët në gjak, e gjithashtu edhe mund t’i lexojnë emocionet e njerëzve.

Ndërsa macet janë më të prira të shkaktojnë sëmundjen e qeres.

Prandaj, fatkeqësisht për macet, qentë janë kafsha superiore shtëpiake.

Sidoqoftë, vlen të ceket se çdo lloj kafshe që e mbani në shtëpi jua përmirëson shëndetin.