Marrjen e ftesës për anëtarësim në NATO, zëvendëskryeministri për çështje evropiane, Bujar Osmani, e konsideron realizim të një ëndrre të shumë gjeneratave

Loading...

Marrjen e ftesës për anëtarësim në NATO, zëvendëskryeministri për çështje evropiane, Bujar Osmani, e konsideron realizim të një ëndrre të shumë gjeneratave

Ai tha se përveç sigurisë dhe paqes, NATO i siguron vendit edhe zhvillim ekonomik, duke hapur kështu kapitull të ri të mundësive për investime të huaja, vende të reja të punës, që rinia të mos largohet nga Maqedonia.

“Ky është një proces komplementar me atë të Bashkimit Evropian, i cili njëkohësisht javën tjetër fillon me skrining, me ardhjen e komisionarit Han dhe njëkohësisht do të japë një dinamikë të re të përparimit të vendit. Nuk ka hapësirë për interpretime të ndryshme të kësaj ftese. Ftesa është zyrtare, pa asnjë kushtëzim. I vetmi moment i cili do të duhet të plotësohet në ndërkohë është implementimi i marrëveshjes mes Greqisë dhe ndryshimet kushtetuese, pas së cilave pason ratifikimi në parlamentin grek”, deklaroi zëvendëskryeministri për çështje evropiane, Bujar Osmani.