Triket që përdorte Michael  Jackson

Loading...

Triket që përdorte Michael  Jackson

Arritjet në muzikë të Michael Jackson janë legjenda: artisti i parë që ka fituar tetë Grammy në një natë; artisti i parë që ka shitur më shumë se një milion kopje të këngëve në një javë.

Ndikimi i tij në vallëzim ka qenë po aq i fuqishëm. Fansat anembanë botës janë përpjekur të imitojnë rrëshqitjet dhe rrotullimet e tij.

Por ka një lëvizje që tronditi botën ai bie gati deri në tokë vertikalisht pa u përkulur fare. Ky vallëzim debutoi në videoklipin “Smooth Criminal” në 1988 . Në skenë Jacksonn dhe disa nga kërcimtarët e tij përkulen përpara 45 gradë, mbështeten drejt, këmbët në dysheme dhe mbajnë pozicionin derisa të kthehen në këmbë drejt, përcjell rtv21.tv

Lidhur me atë se si Michael Jackosn ka bërë këtë disa studiues indian kanë ardhë në një përfundim.

“Me të vërtetë nuk është e mundur të bëhet fizikisht kjo”, ka tha neurokirurgu Dr Nishant Yagnick, një fans i vjetër i Jackson që ligjëron në Institutin Pasuniversitar të Edukimit dhe Kërkimeve Mjekësore në Chandigarh të Indisë.

 

“Ju mund të përkuleni maksimumin 25 ose 30 gradë përpara se të bini me fytyrë”, shtoi kolegu i tij Dr. Manjul Tripathi, një fans tjetër. “Unë u përpoqa ta bëja atë dhe rashë”.
Yagnick dhe Tripathi filluan të hulumtonin se si legjenda e popit ishte në gjendje të arrinte suksesin e tij. Së bashku me një koleg tjetër, Dr. Sandeep Mohindra, ata botuan vëzhgimet e tyre nga pikëpamja e një neurokirurgu në Journal of Neurosurgery: “Si e sfidoi Michael Jackson të kuptuarit tonë të biomekanikës së shtyllës kurrizore?”

Megjithëse Jackson ishte në formë të mrekullueshme, as ai nuk mund të bënte manovrim pa ndihmë. Kështu që ai dhe ekipi i tij shpikën këpucë të veçanta që do ta ankoronte atë në dysheme gjatë përkuljes., percjell rtv21.tv

Licensuar më 26 tetor 1993, këpucët “kanë një vend të caktuar për thembër të projektuar posaçërisht”, me një “hitch” (si një gozhdë) e projektuar përmes sipërfaqes së skenës .

“Ideja shumë krijuese e tij,” tha Tripathi duke qeshur “sepse edhe me atë këpucë, nuk mund të bënte 45 gradë. Kemi nevojë edhe për një forcë e kjo forcë ishte në Michael Jackson”

Yagnick u pajtua: “Njerëzit normalë, madje edhe me këpucë, ndoshta nuk mund ta bëjnë këtë. Duhen shumë ushtrime për të zhvilluar muskujt bazë, absun dhe muskujt e trungut qendror për të marrë forcën për ta bërë këtë.”

Shumë auditorë që e shihnin Jackson dhe kërcimtarët e tij të bënin shfaqje në video dhe në koncerte nuk kishin njohuri për këtë mashtrim. Për ta, Yagnick tha: Dukej si magji.

“Kur Michael Jackson solli video dhe më pas e bëri atë në faza në mbarë botën, njerëzit nuk e dinin se ai kishte këtë sistem këpucësh”, tha ai.

“Veçanërisht në Indi, ku Michael Jackson është shumë popullor, shumë njerëz u përpoqën ta kopjojnë atë, dhe disa madje e lënduan veten.” , shtoi ai.

Pra nëse dikush do ta bëjë këtë gjest të Michael Jackson duhet t’i ketë fillimisht edhe një palë këpucë si ai./21Media