Tri mënyra të dobishme

Tri mënyra të dobishme

Ju mund të mendoni se plakja është kryesisht për rrudhat ose përkeqësimin e vizionit. Megjithatë, ka një shenjë tjetër që mund të zbulojë plakjen dhe më së miri nga të gjitha, mund të parandalohet. Bëhet fjalë për gjendjen e muskujve të shpinës!, përcjell rtv21.tv

Më poshtë ju sjellim disa këshilla për zbulimin dhe parandalimin e shenjave të para të plakjes.

Plakja do të thotë që muskujt tuaj bëhen më pak dinjitozë dhe më të ngurtë. Mjekët rekomandojnë një stërvitje të rregullt për të ngadalësuar procesin e marrjes së muskujve tuaj. Edhe ecja mund të ndihmojë për të ruajtur rininë tuaj.

Në çfarë moshe mund të fillojnë problemet me shpinën tuaj?

Studimet e mëhershme tregojnë se është e zakonshme të përballesh me dhimbjen e shpinës në 40-at tuaja dhe më vonë. Megjithatë, nëse ulesh shumë në zyrë, dhimbja e shpinës mund të ndodhë më herët. Mobiljet e dobëta për zyra, pesha shtesë dhe sjellja e keqe do ta përkeqësojnë situatën. Një tjetër pjesë e përgjithshme e këshillave është që të jenë të kujdesshëm për heqjen e peshës, përjell rtv21.tv

A mund të jenë ushtrimet e rrezikshme për muskujt tuaj?

Në fakt, hulumtimet tregojnë se është akti i mos lëvizjes së mjaftueshme që është e dëmshme për shëndetin tuaj. Të jetuarit e një jete të palëvizshme besohet të shpejtojë plakjen. Kjo, megjithatë, nuk do të thotë që duhet të dilni dhe të miratoni stilin e jetës së atletit profesionist. Edhe një gjysmë ore e aktivitetit të përditshëm si vrapimi ose ecja mund të përfitojnë muskujt dhe zemrën tuaj.

Për të parandaluar dëmtime të mundshme, zgjidhni një stërvitje që i përshtatet më mirë llojit të trupit tuaj. Konsultohuni me mjekun tuaj nëse keni pasur ndonjë traumë në të kaluarën. Gjithashtu, bëni një rregullim të ngrohtë para çdo seance stërvitore. Është më mirë të përdorësh aktivitete dinamike me intensitet të ulët si ecja./21Media