Edhe pse Mercedes nuk ka nisur shitjen, tashmë janë shfaqur reklamat për shitje

Edhe pse Mercedes nuk ka nisur shitjen, tashmë janë shfaqur reklamat për shitje

Gjigandi gjerman dëshiron të parandalojë spekuluesit nga blerja e klauzolës së superveturës së tij në një kontratë blerjeje Project One që do të parandalojë një blerës nga shitja e veturës, në mënyrë që të përfitojë më vonë.

Çmimi i Project One është 2.6 milionë dollarë, do të prodhohen vetëm 275 njësi. Edhe pse Mercedes ende nuk ka nisur shitjen, tashmë janë shfaqur reklamat për shitje.

Mbetet për t’u parë nëse Mercedes-AMG mund t’i parandalojë konsumatorët nga Projekti One, pasi që kryeshefi i Aston Martin Andy Palmer vitin e kaluar tha se kompania nuk do të tolerojë rishitjen e modelit Valkyrie.

Projekti One është mundësuar nga një turbombushës V6 1.6 litërsh që përdoret në makinën Mercedes F1 me dy elektromotorë prej 120 kilovatësh në boshtin e pasmë dhe dy motorë më të vegjël në pjesën e përparme.

Në total, ky hiperautomobil zhvillon 1,000 kuaj fuqi nga 0-200 km / h përshpejton për gjashtë sekonda. Mercedes pohon se makina mund të kalojë 25 kilometra vetëm me një mbushje.

Megjithatë, për shkak të natyrës garuese të agregatit, motori SUS duhet të riparohet plotësisht çdo 50,000 km.