Këshillohet që ta përgatisni majonezën vetë në shtëpi

Këshillohet që ta përgatisni majonezën vetë në shtëpi

Shumica e njerëzve preferojnë që ushqimet si pica, patatet e skuqura apo mishin t’i shoqërojnë me majonezën. Përkundër se shumë shkrime në internet dhe dietologë preferojnë që ky ushqim të mos konsumohet për shkak se përmban shumë yndyrë.

E vërteta është që majoneza nuk është domosdo e keqe nëse konsumin e saj e kufizojmë në dy lugë të vogla, të cilat përmbajnë rreth 60 kalori dhe 6.7 gram yndyrë. Nëse jeni adhurues i madh i majonezës dhe gjatë një shujte hani edhe deri një të katërtat e një filxhani me këtë do konsumoni 360 kalori dhe 40 gram yndyra.

Poashtu këshillohet që ta përgatisni majonezën vetë në shtëpi dhe nëse jeni alergjikë ndaj saj ta eliminoni menjëherë./21Media