Amerikani Thaler fitoi Nobelin për ekonomi

Amerikani Thaler fitoi Nobelin për ekonomi

Çmimi Nobel për ekonominë iu dha sot amerikanit Richard H. Thaler, për punimet e kryera në Universitetin të Çikagos, në lidhje me mekanizmat psikologjikë dhe socialë me ndikim në vendimet e konsumatorëve dhe investitorëve.

“Richard H. Thaler dëshmoi sesi disa karakteristika të caktuara njerëzore, si kufijtë e nacionalitetit dhe preferencat sociale ndikojnë në mënyrë sistematike në vendimet individuale dhe orientimet e tregut”, tha sekretari i përgjithshëm i Akademisë Mbretërore të Shkencave të Suedisë që akordoi këtë çmim.