Mjalti shpesh përdoret si alternativë e shëndetshme e sheqerit

Mjalti shpesh përdoret si alternativë e shëndetshme e sheqerit

Edhe pse është i njohur për nga përbërësit e shumtë mjekues, ekziston një sasi e caktuar e marrjes së mjaltit, e cila mund të ketë pasoja për shëndetin tuaj.

Nutricionistja Angela Lemond nga Teksas paralajmëron se edhe pse e trajtojmë mjaltin si diçka natyrale, nuk e kuptojmë se sa shumë sheqer ka ai.

Ndërsa, Torey Armul nga Ohajo, thotë se marrja në masë të madhe të mjaltit lidhet me shtimin në peshë, diabetin dhe gjakderdhjen e dhëmbëve, për shkak të sasi së madhe të fruktozës në përbërjen e mjaltit.

Organizata amerikane për sëmundje zemre rekomandon kufizimin deri në gjashtë lugë çaji me mjaltë në ditë. Një lugë çaji me mjaltë ka 64 kalori dhe mbi 17 gramë sheqer.