Përmes fotografisë shiet marrëdhënja e tij me objektet

Përmes fotografisë shiet marrëdhënja e tij me objektet

E gjithë kjo filloi nga prindërit e Elijahs si një mënyrë për ta ndihmuar fotografin Timothy Archibald, fotograf ky i cili ka filluar një projekt të fotografisë për të dokumentuar djalin autik duke ia shfaqur personalitetin dhe vetminë. Duke përdorur aftësitë e tij prej fotografi e ka kombinuar me jetën e vërtetë ditë-për-ditë, kështu ai ka krijuar projektin foto Echolilia. Projekt ky i cili tani më ështëë kthyer në libër.

Gjatë kohës kur e ka fotografuar fëmijën, përvoja e tërhoqi atë pranë djalit  dhe e ndihmoi atë. Dy prindërit u angazhuan si vëzhgues, në mënyrë që ta kapnin thelbin e Elijahs(djalit autik) dhe marrëdhënien e tij me objektet, shkruan rtv21.tv.

“Kurrë nuk kam dashur që Eli të mendojë se ai ishte normal. Doja që ai të jetë i vetëdijshëm se sa i ndryshëm është”, tha fotografi Archibald./21Media

23

Timothy Archibald's son, Eli, poses for a photograph in their collaborative series about autism.
Timothy Archibald’s son, Eli, poses for a photograph in their collaborative series about autism.

561284134