Përfitimet shëndetësore të piperit të kuq

Loading...

Përfitimet shëndetësore të piperit të kuq

Piperi i kuq ka fuqi të jashtëzakonshme shëruese, rikthen qelizat e zorrëve dhe ndihmon në zvogëlimin e kilogramëve të tepërta.

Me përdorimin e rregullt të kësaj mëlmese, ju shumë lehtë mund të rregulloni sistemin e tretjes, i qetëson ngërçet dhe dhimbjet e lukthit.

Piper i kuq përmban një përbërës aktiv të quajtur capsaicin, i cili sipas një numri studimesh të mëparshme të kryer në Universitetin e Pitsburgut ka fuqinë për të shkatërruar qelizat e kancerit të zorrës së trashë, për të ndaluar rritjen e tyre me 80%. Gjithashtu, ajo përmban praninë e vitaminave C, A dhe vitaminave nga grupi B që ndikojnë pozitivisht në rigjenerimin e mukozës së zorrëve.