Nëse nuk do të mbroheni, situata mund të rëndohet

Nëse nuk do të mbroheni, situata mund të rëndohet

Ndonëse thuhet se dielli i bën mirë lëkurës, rrezet UV mund të acarojnë disa lloj sëmundjesh lëkure.

Ja, cilat janë ato:

Ekzema

Tharja e lëkurës është një nga simptomat kryesore të ekzemës, kështu që dielli do të përkeqësoje më shumë situatën. Duhet patjetër një hidratim sa më i mirë.

Njollat kafe në fytyrë

Kjo gjendje ndodh më shpesh gjatë shtatzënisë, por edhe nga ekspozimi në diell. Nëse nuk do të mbroheni, situata mund të rëndohet.

Njollat e pleqërisë

Këto janë shenja dhe njolla të pigmentuara që shkaktohen nga stimulimi i madh i melanociteve, qelizat përgjegjëse që i japin ngjyrë lëkurës suaj. Dielli mund t’i shtoj edhe më shumë ato.

Herpesi labial

Edhe pse herpesi labial shkaktohet nga një virus, ekspozimi në diell do ta acarojë gjendjen dhe puçrra mund të zmadhohet akoma më shumë.