Kur humanizmi mund të dënohet

Kur humanizmi mund të dënohet

36-vjeçari Warren, një ligjerues i gjeografisë në një kolegj në Arizona, është vullnetar për organizatën humanitare No More Deaths / No Más Muertes.

Agjentët e Patrullimit të Kufirit e arrestuan atë në vitin 2017, dhe ai po përballet me tre akuza: Për sigurimin e ujit, ushqimit, rroba të pastra dhe shtretërve për dy migrantë.

Prindërit e Warren, Mark dhe Pam, nisën një peticion këtë muaj duke u bërë thirrje autoriteteve federale të heqin dorë nga të gjitha akuzat, Amnesty International lëshoi të njëjtën kërkesë më 15 maj 2019, në një letër të hapur për Michael Bailey, avokati i Shteteve të Bashkuara për Qarkun e Arizonës.

Akuzat kundër Warren “janë një kriminalitet i padrejtë i ndihmës humanitare të drejtpërdrejtë” dhe “duket se përbëjnë një shkelje të motivuar politikisht të të drejtave të tij të mbrojtura si Mbrojtës i të Drejtave të Njeriut”, shkruan Bailey për drejtorin rajonal të Amnesty International, Erika Guevara-Rosas.

Guevara-Rosas i Amnestyut deklaroi se “qeveria e SHBA-së kërkohet ligjërisht për të parandaluar vdekjet arbitrare të emigrantëve dhe azilkërkuesve në zonat kufitare. Megjithatë, autoritetet kanë shkatërruar me dashje ndihmat humanitare në një terren vdekjeprurës të shkretëtirës dhe po ndjekin penalisht vullnetarët humanitarë në mënyrë që t’i pengojnë ata të shpëtonin jetën “./21Media