Si ishte e organizuar çështja e të drejtës së autorit në ish- Jugosllavi?

Si ishte e organizuar çështja e të drejtës së autorit në ish- Jugosllavi?

Një pjesë e materialit të incizuar të “Bilbilit të Kosovës”, Nexhmije Pagarusha, por dhe të artistëve tjerë nuk janë në pronësi të Kosovës.

Lidhur me këtë u diskutua sot në emisonin “Bon Bon” me ku u tha se duhet të merret iniciativë për kthimin e këtyre materialeve në pronësi të shtetit të Kosovës.

Boshnjaku: Duhet ta gjejmë mundësinë që materialet origjinale (të Nexhmije Pagarushës) t’i kthejmë në pronësi të Kosovës

Si ishte e organizuar çështja e të drejtës së autorit në ish- Jugosllavi?

Gashi: Ka këngë folklorike që nuk janë në pronësi të Kosovës, gjenden në Zagreb

Boshnjaku: Është me rëndësi me e sjell materialin në Kosovë