Ajo synon për misionin e parë njerëzor në Mars 2033

Loading...

Ajo synon për misionin e parë njerëzor në Mars 2033

Njerëzit janë fascinuar me “kufirin përfundimtar” që nga agimi i ditës kur u bë e mundur udhëtimi hapësinor, nëse jo më parë. Me filma si “Star Trek” dhe “Star Wars” duke qenë në kulmin e popullaritetit dhe reagimit global ndaj raketave SpaceX të Elon Musk, interesi për kolonizimin jashtë planetit tonë kurrë nuk ka qenë më i lartë. Por disa prej nesh vetëm ëndërrojnë për udhëtimin në hapësirë, një vajzë po e bën ëndrrën realitetet, transmeton rtv21.tv.

Alyssa Carson është një vajzë 17-vjeçare nga Luiziana, të cilën NASA po stërvitë për t’u bërë astronaute. Ëndrra e saj është që të jetë personi i parë në Mars dhe ajo synon për misionin e parë njerëzor në Mars 2033. Dhe vajza me siguri ka gjithçka që ajo ka nevojë për të arritur atje. Duke qenë personi i parë për të përfunduar programin e pasaportave të NASA-s duke shkuar në të gjitha 14 Qendrat e Vizitorëve të NASA-s, Alyssa është gjithashtu personi më i ri për t’u pranuar dhe diplomuar në Akademinë e Avancuar Oposum, zyrtarisht duke e bërë atë të certifikuar për të shkuar në hapësirë dhe një astronautë e trajnuar. Në krye të trajnimit ajo po studion të gjitha lëndët e saj në katër gjuhë (anglisht, kinezisht, frëngjisht dhe spanjisht).

Përveç gjithë studimit dhe trajnimit, Carson është gjithashtu një folëse publike, që synon të tërheqë interes për eksplorimin e hapësirës, si dhe të inkurajojë të gjithë të kërkojnë ëndrrat e tyre. “Gjithmonë ndiqni ëndrrën tuaj dhe mos lejoni që dikush ta marrë atë nga ju,” tha ajo./21Media