NATO denoncoi hapjen e një ure që lidh gadishullin e Detit të Zi me Krimenë dhe Rusinë, duke thënë se Moska përsëri tregoi se nuk respektoi të drejtën ndërkombëtare

NATO denoncoi hapjen e një ure që lidh gadishullin e Detit të Zi me Krimenë dhe Rusinë, duke thënë se Moska përsëri tregoi se nuk respektoi të drejtën ndërkombëtare

Presidenti rus Vladimir Putin drejtoi kolonën në timonin e kamioni mbi urën që lidh jugun e Rusisë dhe gadishullin ukrainas të Krimesë, të cilin Rusia e aneksoi në vitin 2014.

“Ura përfaqëson një shkelje të re ruse të sovranitetit dhe integritetit territorial të Ukrainës dhe Rusia vazhdon të tregojë përçmim sipas ligjit ndërkombëtar”, thuhet në deklaratë.

Ura prej 19 kilometrash kushtoi 3.6 miliardë dollarë.