Inteligjenca mund të trashëgohet dhe fitohet

Inteligjenca mund të trashëgohet dhe fitohet

Njerëzit shpesh thonë se inteligjenca është diçka me të cilën individët me fat kanë lindur me të, por nuk është gjithmonë kështu.

Mjedisi rreth jush mund të ndikojë në mënyrë drastike në aftësitë e trurit tuaj dhe në mënyrën se si mendoni. Është vërejtur që të gjithë njerëzit inteligjentë tregojnë sjellje të ngjashme dhe kanë shumë gjëra të përbashkëta. Gjykimi i të tjerëve dhe thashethemet janë gjëra që njerëzit inteligjente qëndrojnë larg tyre. Ata nuk merren me “biseda të vogla” dhe asnjëherë nuk shqetësohen nga ato që po ndodhin në jetën e njerëzve të tjerë.

Njerëzit intelegjent bëjnë shumë shaka dhe kanë një sens të shkëlqyeshëm humori. Një person që është i aftë të shndërrojë çdo gjë të vogël në shaka dhe t’i bëjë të gjithë përreth tyre të qeshin nuk është asgjë më pak se një gjeni, shkruan rtv21.tv.

A e dini se Albert Einstein, një nga gjenit më të mëdha në botë, ka folur me veten e tij? Studiuesit kanë zbuluar që njerëzit që shpesh flasin me veten, qoftë në kokë apo me zë të lartë, janë më inteligjentë se ata që nuk e bëjnë.

Po ashtu njerëzit intelegjent dëgjojnë muzikë shumë shpesh. Në një studim të kohëve të fundit, u zbulua se jo vetëm që njerëzit që dinë të luajnë një instrument muzikor kanë një nivel më të lartë inteligjence, por edhe ata që i trajtojnë veshët me muzikë shpesh janë jashtëzakonisht të zgjuar.

Njerëzit intelegjent punojnë zgjuar, dhe jo shumë. Ata nuk studiojnë ose punojnë gjatë gjithë kohës. Përkundrazi, ata janë me të vërtetë dembelë dhe për të njëjtën arsye, ata përpiqen të gjejnë mënyrën më të lehtë për të kryer detyrat që u janë caktuar atyre pa përsosur, pa pasur nevojë të punojnë shumë./21Media