Poezi nga Diane Loomanse

Poezi nga Diane Loomanse

Nëse do e rrisja dhe njëherë fëmijën tim

Nëse do e rrisja dhe një herë fëmijën tim
do t’i ndërtojë më parë vetë-vlerësimin,
e më vonë shtëpinë.

Me gishta me shumë do pikturoja me të,
e gishtin më pak do ja drejtoja për gabime,
do t’i zëvendësoja qortimet më përqafime,
do t’i largoja sytë nga ora e do ta shihja atë në sy,
do ngjisja balona me të drejt qiellit,
do të ndaloja së qeni serioz,
por do luaja shumë seriozisht.

Do vrapoja pafundësisht nëpër yje,
dhe përqafimet do ishin shtroja jonë,
nëse…. edhe një herë.