Sa është i rëndësishëm gjumi për ne?

Sa është i rëndësishëm gjumi për ne?

Të gjithë ne kur kemi qenë të vogël e kemi urryer gjumin, ndërsa në ditët e sotme ne nuk mund të ngopemi gjumë.

E gjitha kjo mund të rregullohet. Një studim nga Universiteti i Kolorados ka zbuluar se njerëzit që shpenzojnë natën në ambient të jashtëm kanë fjetur dy orë më shumë sesa që do të flinin në shtëpi.

Ja përfitimet që i merrni nëse flini në ambient të jashtëm, sidomos gjatë stinës së verës:

Ju i ekspozoheni dritës natyrore e cila do të rivendos dhe akordojë orën e trupit tuaj,

Niveli i melatoninës në trupin tuaj ndryshojnë, për shkak se ekspozimi ndaj dritës artificiale që vjen nga telefonat dhe laptopët mund të ulin melatoninën në trupin tuaj, e cila ndikon në kualitetin e gjumit,

Niveli i imunitetit rritet, rregullohet shtypja e gjakut, arrihet koncentrim më i madh dhe nivele më të larta të rruzave të gjakut,

Funksionet e trurit dhe trupit do ju përmirësohen. Truri përdor shumë oksigjen për të punuar dhe po ashtu edhe muskujt tonë, sa më shumë që marrim oksigjen aq më mirë është për ne,

Niveli i stresit ulet, madje vetëm të shikoni një fotografi në një peme apo natyre ulë nivelin e stresit, ndërsa të ekspozoheni në natyrë të vërtet do të jetë shumë përfituese për shëndetin tonë mendor./21Media