"Termokosi" prezanton projektin që zëvendëson qymyrin me energji solare

“Termokosi” prezanton projektin që zëvendëson qymyrin me energji solare

Për shkak të ndotjes së madhe të ajrit në Prishtinë, vitin e kaluar Ministria e Ambientit kishte marrë vendim që ta ndalohet shitja dhe përdorimi i qymyrit në kryeqytet, ndërsa sivjet ndalohet përdorimi në të gjithë vendin. Mirëpo, përkundër këtij vendimi qymyri po shitet dhe përdoret nga qytetaret. Ndërkohë sot Termokosi prezantoi rezultatet e projektit të para-fizibilitetit për energji solare që do të zëvendësoj qymyrin./21Media