Shkodra: PAN-i ka 62 votat e nevojshme për qeverinë e re.-Mustafa: Mund të bisedojmë me Haradinajn, por pa PDK-në.-Ymeri: Qeverinë do ta formoj Vetëvendosje me LAA-në.-Pacolli: Qeveri gjithëpërfshirëse me afat një vjeçar

Shkodra: PAN-i ka 62 votat e nevojshme për qeverinë e re.-Mustafa: Mund të bisedojmë me Haradinajn, por pa PDK-në.-Ymeri: Qeverinë do ta formoj Vetëvendosje me LAA-në.-Pacolli: Qeveri gjithëpërfshirëse me afat një vjeçar

Ndonëse Presidenti i vendit Hashim Thaçi ende nuk e ka caktuar datën e seancës konstituive të Kuvendit,  në koalicion PAN vazhdojnë të deklarojnë se kandidati për kryeministër Ramush Haradinaj, i ka numrat e nevojshëm për krijimin e qeverisë së re, kurdo që caktohet seanca. Në anën tjetër, Vetëvendosje dhe koalicioni LAA janë të bindur se  Haradinaj do të dështojë në formimin e qeverisë. Sipas tyre, qeveria e ardhshme do të formohet nga Vetëvendosje dhe koalicioni LDK-AKR-Alternativa./21Media