Do të marrin pjesë filigranistë nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi

Do të marrin pjesë filigranistë nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi

Organizata joqeveritare “EC Ma Ndryshe” organizon Panairin e Filigranit i cili do të mbahet sot në Kino Lumbardhi në Prizren.

Sipas organizatës, qëllimi i aktivitivitetit është informimi i një audience më të gjërë për promovim, vetëdijesim dhe mundësi për zhvillim lokal nëpërmjet ruajtjes dhe promovimit të zejes së filigrnait.

Në këtë panair do të marrin pjesë filigranistë nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi të cilët do t’i prezentojnë punimet e tyre.

Po ashtu, në këtë panair do të organizohet tryeza e diksutimit me temë “Filigrani potencial për zhvillim”, ku folës do të jenë filigransitët pjesëmarrës në panair dhe përfaqësues të komunës së Prizrenit, si dhe do të ketë program artistik dhe ushqim tradicional.