Ekipi i RTV21 raporton nga vendi i ngjarjes

Ekipi i RTV21 raporton nga vendi i ngjarjes

Ekipet e RTV21 po qëndrojnë në terren duke mbuluar qendrat kryesore te votimeve në Kosovë.

Deri më tani është raportuar për disa parregullsi në pjesën e Mitrovicës veriore dhe në Prishtinë.

Sipas informacioneve të korrespodentit në Mitrovicë, edhe në pjesën veriore të Mitrovicës ka filluar votimi, por afër qendrave janë pjesëtarë të listës serbe të cilët pengojnë votimin e qytetarëve serb për partitë tjera jashtë listës serbe.

Ndersa, korrespodentja e RTV21 në qendrën e votimit më të madhe në vend në Fakultetin e Filologjisë,  ka treguar se menaxheri i kësaj qendre Demë Ibërdemaj ka konfirmuar se gjithçka ka filluar në rregull. Por sipas informacioneve të gazetarës një qytetar është ankuar se në këtë qendër nuk janë pastruar të gjitha listat dhe ai e ka gjetur emrin e vëllaut të tij të vdekur, por sa i përket kësaj menaxheri i qendre nuk ka konfirmuar asgjë dhe ka thënë se nuk është në dijeni.

Blerta Blakaj 11 June 201710:18 am

Nuk i është lejuar një personi që do të votojë!

Organizatat Jo-Qeveritare, IKD, INPO dhe GLPS njoftojnë se në Komunën e Mitrovicës, një person ka tentuar të votojë duke pasur të veshur një maicë me mbishkrime të një subjekti të caktuar politik.

Policia e Kosovës e ka lejuar të hyjë për të votuar në objektin e shkollës fillore “Anton Zako Çajupi”, personin i cili kishte të veshur maicë me mbishkrime të një subjekti të caktuar politik. Megjithatë, i njëjti është nuk është lejuar të votojë nga drejtoresha e shkollës në fjalë.

IKD, INPO dhe GLPS me përkrahje të Departamentit të Shtetit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, është duke monitoruar aktivitet e institucioneve të drejtësisë dhe sigurisë në ditën e votimit më 11 qershor 2017. IKD, GLPS dhe INPO ka akredituar 65 monitorues mobil, të cilët do të jenë në lëvizje të vazhdueshme në 38 komunat e Republikës së Kosovës për të raportuar për performancën e institucioneve të drejtësisë për të gjitha rastet eventuale ku mund të rrezikohet kryerja e veprave penale kundër të drejtave të votimit

Blerta Blakaj 11 June 201710:18 am

Vendvotimi në Kaqanik pa rrymë

Në Komunën e Kaçanikut janë hapur të gjitha vendvotimet ku është evidentuar edhe një parregullsi në këtë komunë, pra ndërprerja e energjisë elektrike.

Në Kaçanik janë 31 qendra të votimit me 41 vendvotime, raporton rtv21.tv.

Në shkollën “Emin Duraku” të Kaçanikut siç raporton gazetarja e RTV21, Valmire Hoti gjithçka ka qenë në rregull përveç problemit me energji elektrike./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20179:38 am

Në Qendrën e Votimit 0101C në Shkollën “Vëllezërit Frashëri” të Deçanit ka mungesë fletëvotimesh

Bekim Mushkolaj, menaxheri i Qendrës së Votimit 0101C në Shollën “Vëllezërit Frashëri” në Deçan tha për KALLXO.com se në këtë qendër ka fletëvotime më pak se numri i votuesve.

Ai njoftoi se për këtë mungeësë qendra e ka njoftuar KQZ-në, transmeton kallzo.com

Zgjedhjet e parakohshme që do të zhvillohen sot, u caktuan pasi Kuvendi i Kosovës me një mocion mosbesimi rrëzoi qeverinë më 10 maj.

Të drejtë vote në zgjedhjet e 11 qershorit kanë 1 milion e 872 mijë e 941 votues në 889 qendra votimi.

Votues që kanë të drejtë vote për herë të parë janë 118 mijë e 448 persona, ndërsa nga listat janë larguar 33 mijë e 542 persona të vdekur.

Zgjedhjet do të monitorohen nga 30 mijë vëzhgues, 100 nga ta të BE-së

Blerta Blakaj 11 June 20179:16 am

DnV: Militantë të dy koalicioneve pengojnë procesin zgjedhor në ‘Gjin Gazull’

Demokracia në Veprim ka raportuar se në 165 vendvotime në Kosovë procesi zgjedhor ka nisur 10-15 minuta me vonesë. Poashtu sipas DnV 1.5% e këtyre vendvotimeve kanë mungesë të materialeve sensitive.

DnV raporton se materialet propaganduese janë evidentuar në 3.4 % të vendvotimeve ndërsa 44.7% kanë mungesë të qasjes për personat me aftësi të kufizuara.

Sipas DnV-së, ka pasur persona të paautorizuar që pengojnë procesin e mbarëvajtjes së zgjedhjeve, posaçërisht në shkollën ‘Gjin Gazulli’ në Prishtinë nga militantë të të dy koalicioneve.
Në shkollën Luciano Motroni në Prizren është lejuar të votojë një person që ka pasur gishtat e shënjuar më parë. Nuk është raportuar për ndonjë problem serioz që ka pasur nevojë të ndërhyjë policia.

“Në iu bëjmë thirrje të gjithë komisionerëve dhe vëzhgueseve që të garantojnë një proces të rregullt zgjedhor. Ndërsa qytetarëve të ushtrojnë të drejtën e tyre demokratike për të votuar”, tha Albert Krasniqi./21Media

Blerta Blakaj 11 June 20179:15 am

Në Gjakovë votimi ka filluar më kohë por janë vërejtuar disa parregullësi

Kolegu Lorik Bakija po qëndron atje dhe po e përcjell nga afër rrjedhën e votimeve në këtë Komunë. Në Gjakovë 143 qendrat e votimit janë hapur me kohë por ka pasur disa parregullsi

Në vendvotimet në shkollat “Yll Morina” dhe Mustafa Bakija” por në edhe vendet tjera ka pasur problem në qasjen për personat me aftësi të kufizuar mandje edhe për tu futur brenda shkollës. Ndersa në disa vendvotime vulat në disa flevotime nuk kanë treguar vulën e KQZ-së. Më këtë rast kryeprokurori në Gjakovë ka thënë se është çështje teknike sipas tij vulat në vendovitme nuk e kanë treguar vulën e KQZ-së pasi sipas tij nuk kanë marrë ngjyrë të mjaftueshme. / 21Media

Blerta Blakaj 11 June 20178:40 am

Personi i cili ka fotografuar votën po intervistohet nga Policia e Kosovës

Organizatat Jo-Qeveritare, IKD, INPO dhe GLPS njoftojnë se në Shtërpcë, në vendvotimin 2306D/03D është bërë fotografimi i votës.

Personi me inicialet S.S që i takon komunitetit serb, në qendrën e votimit 3, në Jazhincë, përkatësisht shkollën fillore “Sarski Odret”, ka bërë fotografimin e votës në orën 07:40. I njëjti në orën 08:30 është marrë nga Policia e Kosovës, dhe me urdhër të prokurorit është duke u intervistuar.

IKD, INPO dhe GLPS me përkrahje të Departamentit të Shtetit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, do të bëjë monitorimin e aktiviteteve të institucioneve të drejtësisë dhe sigurisë në ditën e votimit më 11 qershor 2017.

IKD, GLPS dhe INPO njoftojnë se kanë të akredituar 65 monitorues mobil, të cilët do të jenë në lëvizje të vazhdueshme në 38 komunat e Republikës së Kosovës për të raportuar për performancën e institucioneve të drejtësisë për të gjitha rastet eventuale ku mund të rrezikohet kryerja e veprave penale kundër të drejtave të votimit./21Media

Bardha Kasabaqi 11 June 20177:58 am

Probleme me vula

Mësohet se edhe në një qendër votimi në Vushtrri, gjegjësisht në fshatin Mihaliq, është shfaqur problemi i vulës joadekuate, e cila nuk shfaq logon zyrtare të KQZ-së, raporton Koha.

Blerta Blakaj 11 June 20177:48 am

Një poster zgjedhor është vendosur afër Shkollës “Shkëndija” në Hajvali në kundërshtim me Ligjin për Zgjedhjet e Përgjithshme

Në Shkollën “Shkëndija” në Hajvali, një poster zgjedhor është vendosur menjëherë pas rrethojave të saj, raporton kallxo.com
Në këtë shkollë do të votohet sot, pasi aty ndodhet qendra e votimit 1927E.

Sipas ligjit për zgjedhjet nuk lejohen posterë e prapagandë zgjedhore në perimetrin prej 100 metrave nga qendrat e votimit.