Haitianët, salvadorinët, afrikanët dhe norvegjezët mund të pijë falas në "Cafe Chocolat"

Haitianët, salvadorinët, afrikanët dhe norvegjezët mund të pijë falas në “Cafe Chocolat”

Një kafene e drejtuar nga imigranti shqiptar Gjergj Dollani, ka ofruar kafe falas për haitianët, salvadoranët dhe afrikanëve një ditë pasi presidenti i Amerikës Donald Trump pyeste se pse Shtetet e Bashkuara duhet të pranojnë emigrantë nga “vendet e shenjta”.

“The Washington Post” shkruan se gjithashtu, se shqiptari Gjergj Dollani ka mirëpritur me pije falas edhe norvegjezët, për të cilët Trump shprehu afinitet, transmeton rtv21.tv.

“Emigrantët po vijnë këtu dhe shtojnë diversitetin që e bën Amerikën atë që është”, tha Gjergj Dollani, një emigrant 40-vjeçar shqiptar dhe pronar i “Cafe Chocolat”, e cila u hap katër muaj më parë.

Dollani për mediumin “The Washington Post”, tha se ai erdhi në Shtetet e Bashkuara në vitin 1994 si pjesë e programit të lotarisë “Green Card”, kur Shqipëria po luftonte pas rënies së Bashkimit Sovjetik.

Ai mori një diplomë nga Universiteti i Illinois dhe u bë një kuzhinier çokollate, Dollani tregoi se ka jetuar një vit në Francë për të mësuar biznesin e tij.

“Prindërit e mi donin një jetë më të mirë dhe morën rrezikun e kalimit të detit. Kjo është shtëpia jonë tani. Unë kam kaluar më shumë nga jeta ime këtu se sa në Shqipëri”, tregoi Dollani.

Duke vënë në dukje se emigrantët krijojnë vende pune, Dollani ofroi punë edhe për të tjerët, shkruan “The Washington Post”./21Media