“Peace Festival” për të festuar 21-vjetorin e MO-së/ Qytetarët me mendime të ndryshme për harxhimet në kohë krize

2 min read

Kjo është skena ku sonte do të festohet për 21-vjeotrin e nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit.
Është titulluar “Peace Festival”, apo në shqip “Festivali i Paqes”, për të festuar mbylljen e një konflikti dhe nisjen e një kapitulli të ri për vendin.

Qytetarët me mendime të ndryshme për festën dhe paratë e harxhuara për të.

-Pse jo ka shumë arsyetime që duhet të festohet marrëveshja e Ohrit, shkaqet janë të dukshme, liria barazia, avancimi i shqiptarëve, shumëçka që duhet edhe të festohet.

-A do të merrni pjesë në koncert?

-Po, sigurisht.

-Për momentin nuk është që duhet të bëhet çfarëdo koncerti sepse është krizë globale. Njerëzit nuk kanë bukë të hanë e këto të bëjnë koncert, është gjë e çuditshme.

-Shteti nuk ka para për të varfër e për koncerte.

-A do të merrni pjesë në koncert?

-Jo.

-Jo nuk mendoj! Pse? Se ato para mund ti shpenzojnë edhe për ndonjë gjë tjetër, për shembull parkim makinash ose nuk e di…

-A do të jesh prezent në koncert?

-Po.

Në këtë skenë, duke nisur nga ora 21, do të këndojnë disa artistë shqiptarë: Ermal Fejzullahu, Nora Istrefi, Majk, Kida dhe Fifi. Ishte paraparë që këtu të këndonte edhe Antonia Gigovka, por e anuloi pjesëmarrjen. Si zëvendësim i saj u paralajmëruar Vllado Janevski, por edhe ky përmes një njoftimi njoftoi se nuk do të marrë pjesë.

Ky është viti i parë i “Peace festival”, ndërsa Ministria e Sistemit Politik ka paralajmëruar synimin për ta shndërruar në një festival të përvitshëm për ta festuar barazinë, paqen dhe integrimin.
“Peace Festival” për të festuar 21-vjetorin e MO-së/tv21.tv