Një martesë të lumtur është një sukses i vërtetë në jetë

Një martesë të lumtur është një sukses i vërtetë në jetë

Martesa e shëndetshme nuk është një dhuratë, por zgjedhja jonë dhe po ashtu duhet të punojmë shumë me veten. Të gjithë kanë probleme dhe keqkuptime në marrëdhëniet e tyre. Ndonjëherë mund të ndiheni sikur do të ishte më lehtë të hiqni dorë.

Mirëpo nëse keni zgjedhur të jeni bashkë pavarësisht të gjithave, mund të keni një thesar të vërtetë.

Ju dhe partneri juaj duhet t’i  mbijetoni këto faza të vrazhda, në mënyrë që  martesa juaj  të zgjasë përgjithmonë

Jo të gjithë mund të marrin kritika, por kur është shumë i drejtpërdrejtë dhe na kujton një sulm, ai mund të bëhet një problem i madh, veçanërisht midis partnerëve. Përdorimi i fjalëve si “gjithmonë” ose “kurrë nuk” është shumë i zakonshëm dhe nuk çon në një rezultat pozitiv, transmeton rtv21.tv.

Shumica prej nesh kanë përjetuar ndoshta një moment kur partneri ynë ka filluar ndërtimin e një muri dhe nuk dëshiron të flasë ose të zgjidhë një problem. Duket sikur ata nuk kujdesen aspak dhe thjesht po ju injorojnë.

Doktor John Gottman thotë se 80% e burrave janë si këta. Duket sikur ai nuk interesohet, por në të vërtetë, ai vërtet e bën. Është e rëndësishme të mësoni se si të identifikoni shenjat kur bashkëshorti juaj është i mërzitur emocionalisht dhe mos t’i shtyni ato.

Nëse problemi duhet të diskutohet është gjithmonë më mirë të zgjedhni kohën e duhur kur të jeni më të qetë.

Shpërthimi- Fëmijët, kriza financiare, anëtarët toksikë të familjes dhe të gjitha ato gjëra që të gjitha së bashku mund t’ju bëjnë të çmendur dhe kjo është mënyra se si arrini në një shpërthim. Ju nuk doni të bëni asgjë, por të largoheni. Kjo fazë mund të ndodhë në çdo kohë në një marrëdhënie.

Asnjëherë mos harroni se sfidat janë një pjesë e jetës sonë dhe se të gjitha janë të përkohshme. Nëse mund të menaxhoni kohërat më të vështira së bashku, lidhja juaj do të rritet. Martesa nuk ka të bëjë vetëm me ndarjen e gëzimit dhe lumturisë, por edhe për ndarjen e problemeve.

T’i pranojm e t’i falim- Kjo është faza ku ne e kuptojmë më në fund faktin që ne kurrë nuk do të zgjidhim problemet në një mënyrë si më parë dhe duhet të kuptojmë një mënyrë më paqësore të të jetuarit së bashku. Të gjithë kanë mënyrat e veta: disa flasin me miqtë e ngushtë dhe familjen, të tjerët lexojnë libra për ndihmë vetjake.

Tani jemi gati të falim bashkëshortët tanë për kokëfortësinë e tyre. Pranimi i të mirës me të keqen na sjell në një nivel të ri. Luftimet ndodhin më rrallë dhe zbulojmë se nuk jemi më emocionues.

Pas tejkalimit të të gjitha fazave, punës së palodhur dhe dhimbjes ju merrni një xhevahir të vërtetë. Ju nuk luftoni më së bashku, keni marrëveshjet tuaja me partnerin tuaj, dhe mësoni se si t’i zgjidhni problemet dhe të mos ikni nga sfidat.

Tani keni një histori. Në këtë fazë, ju e kuptoni se martesa nuk ka qenë e lehtë, por ju do të jeni krenar  për veten tuaj. Vlerësimi është shumë i rëndësishëm. Kjo ju bën të ndjeheni të sigurt për partnerin tuaj. Pas gjithë këtyre fazave ju do të jeni bashkë në fund./21Media