Tensioni i lartë i gjakut mund të jetë vdekjeprurës, por konsumimi më i ulët i kripës mund të reduktojë rrezikun

Tensioni i lartë i gjakut mund të jetë vdekjeprurës, por konsumimi më i ulët i kripës mund të reduktojë rrezikun

Hipertensioni prek rreth 16 milionë njerëz në Britani të Madhe, sipas Blood Pressure UK.

Kjo trajtohet përmes ndryshimit të stilit të jetës, si ndalja e duhanit dhe rritjes së aktivitetit fizik, por edhe përmes marrjes së barnave të caktuara.

Sidoqoftë, studimi i ri zbulon se përdorimi i kripës në sasi të vogla në dietën tuaj ka efekt të njëjtë sikurse marrja e barnave.

Studimi është publikuar në revistën Journal of the American College of Cardiology.