Ecja është e duhur për një shëndet të mirë

Ecja është e duhur për një shëndet të mirë

Ecja është një përfitim për trupin dhe mendjen. Është falas dhe kërkon shumë pak përpjekje.

Ndryshimet pozitive të trurit

Siç zbulon një studim, ushtrimet aerobike me ndikim të ulët, si ecja, parandalojnë çmendurinë e hershme, zvogëlojnë rrezikun e sëmundjes Alzheimer dhe përmirësojnë shëndetin e përgjithshëm mendor.

Përmirëson shikimin

Edhe pse sytë mund të duken si gjëja e fundit që lidhen me këmbët, ecja ndikon edhe në shëndetin e tyre. Mund të ndihmojë edhe për të luftuar glaukomën duke lehtësuar presionin e syve.

Përmirësimi i tretjes

30 minuta ecje çdo ditë jo vetëm që mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të zorrës së trashë në të ardhmen, por do të përmirësojë tretjen tonë.

Ndihmon në dhimbjen e shpinës

Ecja mund të bëhet një mbrojtës i vërtetë i jetës për ata që përjetojnë dhimbje pas ushtrimeve fizike. Ecja kontribuon në qarkullimin më të mirë të gjakut brenda strukturave kurrizore dhe përmirëson qëndrimin dhe fleksibilitetin që është jetike për një shtyllë të shëndetshme.