Hurma dhe vetitë kuruese

Hurma dhe vetitë kuruese

Hurmat ndihmojnë në anemi, hipertension, kolesterol të lartë, diarre, madje edhe kancer.

Personat anemik duhet të hanë sa më shumë të jetë e mundur sepse janë një burim i shkëlqyer i hekurit, sidomos rekomandohet për fëmijët gjatë pubertetit dhe për gratë shtatzëna. Përveç kësaj, hurma ndikon në uljen e kolesterolit dhe forcon zemrën.

Hurmat janë të mira edhe për të pamurit për shkak se përmbajnë lutein dhe zeaxanthin, ku jo më kot janë cilësuar si “vitamina për sy”.

Hurmat mund të ndalojnë edhe diarrenë pasi që janë të pasura me kalium. Konsumi i rregullt i hurmave rregullon funksionin e zorrëve. Kjo ndihmon që ushqimi të tretet shpejtë dhe lehtë, ndërsa teprica të largohet nga trupi.

Nëse hurma konsumohet në sasi të moderuar, shpejt mund të humbni në peshë, kjo nënkupton se kjo është shumë e mirë edhe për humbje peshe.