Ceremonia do të fillojë nga ora 10:30

Ceremonia do të fillojë nga ora 10:30

Ambasada Britanike në Prishtinë, sot organizon ceremoninë e ditës së përkujtimit të Mbretërisë së Bashkuar.

Kjo ceremoni do të mbahet në Sheshin “Edit Durham” në Prishtinë, prej ora 10:30.

Në ceremoni do të përkujtohen të gjithë ata që shërbyen dhe humbën jetën në konflikt.

“Pranë memorialit të Mbretërisë së Bashkuar në Prishtinë, do të përkujtojmë 14 anëtarët e Forcave të Armatosura Britanike që humbën jetën gjatë shërbimit me forcat e NATO-s në Kosovë (KFOR)”, thuhet në njoftimin e ambasadës.

Bombardimet e NATO-s zgjatën nga 24 marsi 1999 deri me 10 qershor 1999. Operacioni kërkonte të ndalojë abuzimet e të drejtave të njeriut në Kosovë, dhe kjo ishte hera e parë që organizata e përdorori forcën ushtarake pa miratimin e Këshillit të Sigurimit të OKB-së. Gjatë bombardimeve u vranë rreth 528 civilë, u shkatërruan ndërtesa private, biznese private, ura, baraka dhe lokacione ushtarake. Ky ishte misioni i dytë i rëndësishëm i NATO-s, pas bombardimeve në Bosnjë e Hercegovinë në vitin 1995./21Media