Iluzione të mrekullueshme optike me linja të thjeshta

Iluzione të mrekullueshme optike me linja të thjeshta

Katy Ann Gilmore është një artiste e njohur nga Los Angjelosi e cila ka një diplomë në matematikë kështu që nuk është e vështirë të shohësh se ku merr frymëzimin për veprat e saj shumë të hollësishme, ritmike dhe simetrike, më shumë si një ekuacion.

Që nga diplomimi në vitin 2014, veprat e Katit janë botuar në shumë galeri rreth Shteteve të Bashkuara. Ajo thotë se është e ndikuar shumë nga topografia dhe marrëdhënia midis 2D, avionëve pingulë dhe shtrembërimeve të tyre në hapësirën 3D. Autorja ka një talent unik për të kthyer linja të thjeshta 2D në vepra dinamike të artit, transmeton rtv21.tv.

Veprat janë një përzierje e vërtetë e artit dhe matematikës, me të gjitha këndet dhe llogaritjet që duhen përpunuar me kujdes dhe saktësi. Kjo nganjëherë mund të çojë ndjenjë më shumë si një inxhiniere se një artiste, por duke parë iluzione tepër të bukura që ajo krijon në muralet e saj.

Duke përdorur konceptet themelore të gjeometrisë për të rritur ngadalë shkallën e veprave të saj, ajo kombinon linjat e drejta dhe konturet e lakuara për të krijuar modele që ngatërrojnë syrin. Aftësia dhe përkushtimi që duhet të marrë për të nxjerrë çdo rresht me saktësi në stilolaps është një testament i talentit të saj artistik!/21Media