Të mërkuren kryeministri Edi Rama do të udhëtojë drejt Gjermanisë

Loading...

Të mërkuren kryeministri Edi Rama do të udhëtojë drejt Gjermanisë

Pas rekomandimit për hapjen e negociatave për Shqipërinë gjatë javës së kaluar, Presidenti i Këshillit Europian, Donald Tusk gjatë ditës së martë viziton Tiranën

Vizita e tij vjen në kuadër të një turi më Ballkanin Perëndimor, i cili nis nesër në Tiranë. Në vijim ai do të vizitojë Malin e Zi, Maqedoninë, Serbinë dhe Bosnjën.

Por, mësohet se vetëm një ditë më vonë, gjatë së mërkurës, kryeministri Edi Rama do të udhëtojë drejt Gjermanisë.

Gjatë së enjtes ai pritet që të zhvillojë një takim me kancelaren gjermane, Angela Merkel në kuadër të lobimeve për vendet skeptike të Bashkimit Europian, për hapjen e negociatave me Shqipërinë.

Mes këtyre vendeve krahas Gjermanisë, bën pjesë edhe Hollanda dhe Franca.