Samiti i Trump-it me Kim-in

Loading...

Samiti i Trump-it me Kim-in

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump tha se bisedimet e tij historike me udhëheqësin e Koresë së Veriut, Kim Jong-un, që përfunduan në një marrëveshje të përbashkët, ishin “të jashtëzakonshme”.

Dokumenti i nënshkruar përfshin një premtim nga Kim për të shpërbërë Gadishullin Korean të armëve bërthamore.

Por, në një konferencë të jashtëzakonshme të medias më vonë, Trump njoftoi detaje jo në letër. Ai tha se do të ndalonte stërvitjet ushtarake amerikane në Korenë e Jugut, diçka që shihej gjerësisht si një koncesion, raporton BBC.

Çifti shtrëngoi duart, mbajti biseda së bashku dhe hëngri drekë të shoqëruar nga këshilltarët. Ajo kapërcen një kthesë të jashtëzakonshme për të dy, të cilët vetëm vitin e kaluar u angazhuan me kërcënime të zemëruara.

Takimi është parë nga Koreja e Veriut si një mënyrë për të sjellë legjitimitet në një komb të gjatë të konsideruar si një paria. Nëse Trump do të zgjidhë kërcënimin bërthamor të Veriut, ai do të kishte arritur diçka që asnjë nga paraardhësit e tij nuk i afrohej./21Media

Trump: Bisedimet ishin ”të ndershme dhe të drejtpërdrejta”