Prof.Weller:Statusi i Kosovës është i pa negociushëm

Çka tha prof.Marc Weller nga Universiteti i Kembrigjit në ligjeratën e tij që e mbajti në UBT në Prishtinë ?

Duke komentuar rreth dialogu Kosove Serbi, sfidat dhe rruga përpara, profesori i universitetit te Kembrigjit, Marc Weller tha se statusi i Kosovës është i pa negociushëm dhe se bisedimet ndërmjet Kosovës e Serbisë nuk janë për statusin final të Kosovës pasi, siç tha ai, ky status është caktuar vite më parë, në kohën e Ahtisarit dhe me shpalljen e pavarësisë. Profesori Weller foli edhe për njohjet e Kosovës. Sipas tij Pallau nuk është më pjesë e shteteve që e kanë njohur Kosovën shtet./21Media

 

 

 

 

Back to top button