PSD nis mbledhjen e nënshkrimeve për seancë të jashtëzakonshme

Loading...

PSD nis mbledhjen e nënshkrimeve për seancë të jashtëzakonshme

Deputeti nga Partia Socialdemokrate, Visar Ymeri ka njoftuar se me propozimin e Grupit Parlamentar të PSD-së kanë nisur mbledhjen e nënshkrimeve për mbajtjen e një seance të jashtëzakonshme me 16 korrik 2018 nga ora 11:00 në lidhje me fazën finale të dialogut ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë.

“Muajin e kaluar në Bruksel, pa marrë pëlqimin e Kuvendit, dhe pa platformë shtetërore të miratuar nga Kuvendi, është zhvilluar takimi i nivelit të lartë ndërmjet Presidentit të Republikës së Kosovës Hashim Thaçi dhe Presidentin e Serbisë Aleksandër Vuçiq. Në ndërkohë, nga Zyra e përfaqësues së lartë e Bashkimit Evropian, është bërë e ditur se takimi i radhës ndërmjet të dy presidentëve do të mbahet me 18 korrik 2018 në Bruksel”, ka shkruar Ymeri në Facebook.

Deputeti ka thënë se duke e pasur parasysh ndikimin politik që ka ky dialog dhe marrëveshja eventuale që del nga ai do ta ketë në procesin e shtetndërtimit, zhvillimit, e demokracisë në Republikën e Kosovës, përmes kësaj seance të jashtëzakonshme deputetët nënshkrues do të kërkojnë që diskutimi dhe vendimmarrja t’i kthehet Kuvendit, organit më të lartë legjislativ.

Ndryshe me 18 korrik është caktuar raundi i ri i bisedimeve mes Kosovës dhe Serbisë për fazën përfundimtare të dialogut./21Media