Prova e parë e drejtpërdrejtë vizuale që ekzistojnë vrimat e zeza

Prova e parë e drejtpërdrejtë vizuale që ekzistojnë vrimat e zeza

Në prill të 2017-së, shkencëtarët përdorën një rrjet global të teleskopëve për të parë dhe kapur pamjen e parë të një vrime të zezë, sipas një njoftimi nga studiuesit në Fondacionin Kombëtar të Shkencës të mërkurën në mëngjes.

Ata kapën një imazh të vrimës së zezë super masive dhe hijen e saj në qendër të një galaktike të njohur si M87. Kjo është prova e parë e drejtpërdrejtë vizuale që ekzistojnë vrimat e zeza, thanë hulumtuesit, përcjellë rtv21.tv

Galaktika masive, e quajtur Messier 87 ose M87, është pranë galaktikës së Virgjëreshës 55 milionë vite dritë nga Toka. Vrima e zezë super masive ka një masë që është 6.5 miliardë herë më e madhe se ajo e diellit tonë.

Ne kemi parë atë që menduam se ishte e pamohueshme“, tha Sheperd Doeleman, drejtor i Collaboration Horizon Telescope Event. “Ne kemi parë dhe kemi marrë një pamje të një vrime të zezë“./21Media

Scientists captured an image of the supermassive black hole at the center of a galaxy known as M87.