Tronditet Amerika

Tronditet Amerika

Një deputet është plagosur të mërkurën pasi u qëllua me një snajper në stacionin Lancaster të Los Angelosit.

Deputeti ndodhej në një parking kur u qëllua në gjoks nga snajperi. Dyshimet e para janë se sulmuesi ishte tek apartamentet e “Mental Health America”, një strukturë e subvencionuar nga qeveria për njerëzit me probleme të shëndetit mendor.

Nuk është një situatë e vështirë taktike, nuk ka kontroll se kush hyn brenda ose jashtë ndërtesës dhe ka akoma njerëz brenda”, tha kryetari i Lancaster R. Rex Parris.

Deputeti ishte i veshur me një jelek antiplumb, i cili i shpëtoi jetën duke e zhveshur plumbin në shpatull, shtoi ai është transportuarn për në spital.

Qyteti i Lancaster ka një popullsi prej rreth 170 mijë banorësh dhe është një orë në veri.