Qendra e Shpëtimit ka 48 orë për t’i strehuar qentë, policia kërcënon se do t’i vrasë

1 min read

Një Qendër Shpëtimi që strehon afro 140 qen që i kanë shpëtuar tregtisë së mishit, është shkatërruar nga autoritetet kineze për shkak të frikës nga Covid-19.

Policia bastisi Qendrën NoToDogMeat të shtunën, ku edhe u kërkoi që kafshët të hiqen menjëherë ose të vriten.

Vullnetarët, Anna Gan, Quin-Xi dhe Zhao kishin vetëm 48 orë për të gjetur një vend për të strehuar të gjitha kafshët shtëpiake përpara se të dëboheshin.

Ekipet e shpëtimit punuan pa lodhur për të gjetur një strehë të vogël që mund të strehonte të gjithë 140 qentë, por ata kanë frikë se asnjë nuk është i sigurt dhe as i përshtatshëm.

Kjo organizatë ka qenë duke u kujdesur për qentë në Pekin që nga viti 2020.

Që kur vendi hyri në izolim, u përhap frikë se kafshët shtëpiake mund të transmetonin koronavirusin./21Media