Është planifikuar Ingenium i rregullt me gjashtë cilindra

Loading...

Është planifikuar Ingenium i rregullt me gjashtë cilindra

Gjenerata e ardhshme e kompanisë luksoze SUV Land Rover do të afrohet në krye të kësaj klase të automjeteve që tani marrin Bentley Bentayga dhe Rolls-Royce Cullinan.

Gama e ardhshme Rover do të shfaqet në 2021 dhe do të bazohet në platformën mekanike të re MLA (Modular Longitudinal Architecture), në krahasim me modelin aktual duke përdorur platformën D7.

Një avantazh tjetër është se MLA mund të mbështesë një makinë plotësisht elektrike, si dhe një sistem plug-in hibrid, me përjashtim të motorëve ekzistues të benzinës dhe naftës.

Gjenerata e ardhshme e Range Rover nuk do të ketë një makinë të pastër elektrike, por vetëm një sistem i ashtuquajtur i butë hibrid.

Paleta aktuale e motorit, i cili përfshin 3,0 V6 dizel, 4,4 V8 dizel dhe 5,0 V8 benzinë me kompresor dhe 3,0 V8 do të largohen.

Në vend të kësaj, është planifikuar Ingenium i rregullt me gjashtë cilindra, i cili në versionet me një makinë hibride të butë do të çiftëzohet me një sistem elektrik 48 volt.