"QKUK ka marr vendim për kthim në vendim e punës deri në një vendim përfundimtar nga organet kompetente"

“QKUK ka marr vendim për kthim në vendim e punës deri në një vendim përfundimtar nga organet kompetente”

Gjinekologu Fehmi Ahmeti i cili ishte arrestuar nga Policia si i dyshuar në rastin e vajzës së mitur nga Drenasi është rikthyer në punë në Klinikën e Gjinekologjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.

Rikthimin e tij për Kallxo.com e ka konfirmuar edhe Zyra për Komunikim në QKUK, sipas tyre ai vazhdon të ketë licencë dhe me vendim të Prokurorisë tashmë i është rikthyer aktivitetit të tij profesional.

“Prokuroria ka marr vendim për përfundim të hetimeve. Poashtu, Oda e Mjekëve, ka konfirmuar se doktori në fjalë vazhdon të ketë licencë të punës në lëmin e gjinekologjisë dhe në bazë Ligjit të Punës, ku si institucion jemi të obliguar që brenda 6 muajve të larguarin e përkohshëm nga puna ta kthejmë në punë ose t’ia ndërpresim kontratën e punës. Në këtë rast QKUK ka marr vendim për kthim në vendim e punës deri në një vendim përfundimtar nga organet kompetente”, bëhet e ditur në përgjigjen e QKUK-së për KALLXO.com.

Doktori Fehmi Ahmeti ishte arrestuar nën dyshimet e ndërprerjes së shtatzëninë për vajzën nga Drenasi e cila dyshohet të jetë dhunuar nga polici.

Inspektorati Shëndetësorë pati deklaruar se ordinanca e doktorit Fehmi Ahmeti nuk kishte licencë dhe kushte të punës për kryerjen e abortit, raporton Kallxo.com

Më 5 shkurt të këtij viti në media është raportuar se e mitura nga Drenasi ishte keqpërdorur seksualisht nga profesori SH. XH dhe nga hetuesi policor V. V, ky i fundit dyshohet se e kishte lënë shtatzënë të miturën e pastaj e kishte detyruar që të abortojë.