Rekord me balona nga Channel në Angli e deri në Francë

 Rekord me balona nga Channel në Angli e deri në Francë

Rreth njëqind balona me ajër, kaluan me sukses Kanalin Anglez Lamash, duke shkuar kështu deri në Francë, shkruan rtv21.tv

Qëllimi i tyre është thyerja e rekordit botëror për numrin më të madh të balonave të cilat kalojnë kanalin Lamash.

Dhe, qëllimi me fluturimin e tyre nëpër këtë kanal u arrit. Ato u regjistruan në librin e rekordeve botërore, Ginis, duke thyer kështu rekordin në këtë kategori.

Vlen theksuar se deri më tani, rekordin për kalimin e balonave në këtë vend e kanë mbajtur 49 balona, të cilat këtë rekord e kanë arritur në vitin 2011./21Media

22balloonschannel0704hCapture

jj