S’ke para mirëpo mund të paguash ndryshe

S’ke para mirëpo mund të paguash ndryshe

Një restorant në Japoni lejon të gjithë ata që nuk kanë mundësi ekonomike që të paguajnë ushqimin duke larë enët.


Mirai Shokudo, restorant në Tokio, ka “punësuar” rreth 500 njerëz deri tani, të cilët punojnë vetëm një turn për të larë borxhin.

Customers can also opt to donate their meal to a more deserving person if they wish. — Picture courtesy of Mirai Shokudo

Kjo mënyrë e pagesës ka bërë jehonë të madhe në Japoni dhe më gjerë duke u cilësuar edhe si një ndihmë për njerëzit që s’kanë mundësi të paguajnë për ushqimin.

A set meal at Mirai Shokudo. — Picture courtesy of Mirai ShokudoRestoranti, Mirai Shokudo ishte krijuar në vitin 2016 dhe ka si klientë të varfrit që nuk kanë mundësi që të hanë jashtë dhe oferta e këtij lokali ka bërë që ata të mos ta ndërrojnë këtë vend.
Nëse nuk kanë para, ata mund ta paguajnë faturën duke punuar për 50 minuta në restorant.