Kryeson Lista Serbe në të katër komunat e veriut të Kosovës:

Kryeson Lista Serbe në të katër komunat e veriut të Kosovës:

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka publikuar rezultatet preliminare të zgjedhjeve të jashtëzakonshme për kryetar komune në: Leposaviq, Zubin Potok, Zveçan dhe Mitrovicë e Veriut.

Komuna Leposaviq

Lista Serbe, Zoran Todic 96.6%

Partia Demokratike e Kosovës, Shaqir Hetemi 2.0%

Lëvizja Vetëvendosje, Fisnik Veseli 1.4%

Komuna Zubin Potok

Lista Serbe, Sërgjan Vuloviq 94.5%

Partia Demokratike e Kosovës, Hysen Mehmeti 2.9%

Lëvizja Vetëvendosje, Liridona Kahrimani 2.6%

Komuna  Zveçan

Lista Serbe, Vuqina Jankoviq 94.7%

Lëvizja Vetëvendosje, Avdi Peci 2%

Partia Demokratike e Kosovës, Ilir Peci 3.3%

Mitrovicë e Veriut

Lista Serbe, Goran Rakiq 90.1%

Partia Demokratike e Kosovës, Gonxhe Çaushi 5.8%

Lëvizja Vetëvendosje, Erden Atiq 4.1%

/21Media