Test për sytë tuaj

Loading...

Test për sytë tuaj

Spektri i syrit të njeriut na lejon të dallojmë një sërë ngjyrash që shkojnë nga rrezet ultravjollcë në infra të kuqe, kjo sepse sipas shkencës janë të nevojshme për të zhvilluar jetën tonë me normalitet total. Megjithatë, nga efektet e verbërisë së ngjyrave, aspekteve subjektive apo iluzione optike të krijuara në pikëpamje, jo të gjitha qeniet njerëzore mund të dallojnë të gjitha ngjyrat, përcjell rtv21.tv.

Meqë shikimi është një mister, disa mjekë të syrit kanë krijuar teste për të zgjidhur çështjen se sa ngjyra mund të dallojë syri i njeriut, kështu që profesorja Diana Derval, një specialiste në neurologji, ka krijuar një test për të përcaktuar se sa i madh është diapazoni i ngjyrave. e tyre.

Për të kuptuar testin, duhet të numëroni sa ngjyra dalloni dhe shihni në figurën e treguar, pastaj kërkoni rezultatin tuaj në linjat e mëposhtme.

Më pak se 20 ngjyra:

Nëse keni arritur të dalloni më pak se 20 ngjyra, ju jeni një person dikromatic pra ju keni vetëm dy lloje të konëve (receptorët e ngjyrave) në sy, prandaj mos u shqetësoni sepse në botë, 25% e popullsia është dikromatic. Ky lloj i njerëzve priren të vishen kryesisht me ton zi, beige dhe blu.

Mes 20 dhe 32 ngjyrave:

Ju jeni një person trikromatik që ka tre lloje të konëve në sytë tuaj, ju i përkisni 50% të popullsisë, ju vlerësoni në mënyrë të përkryer ngjyrat vjollce, blu, jeshile dhe të kuqe.
Mes 32 dhe 39 ngjyrave:

Ju jeni një person tetrakollë, keni katër kone të ndryshëm në sytë tuaj. Ky lloj i njerëzve nuk mund t’i rezistojë ngjyrës së, dhe është e vështirë të shohësh ata të veshur me këtë ngjyrë.

Më shumë se 39 ngjyra:

Nëse keni vëzhguar më shumë se 39 ngjyra, do të jetë e rëndësishme të rishikoni, pasiDerval që ka krijuar testin siguron që imazhi ka vetëm 39 lloje të ndryshme ngjyrash./21Media