Hidratimi i duhur kthehet në një domosdoshmëri të vërtetë për nënën

Hidratimi i duhur kthehet në një domosdoshmëri të vërtetë për nënën

Të nxehtit e madh favorizon mbajtjen e tepërt të ujit, sidomos te gratë shtatzëna, gjë e cila shkakton vështirësi në qarkullimin e gjakut.

Sistemi i venave dhe ai limfatik shpesh nuk punojnë mire gjatë shtatzënisë, favorizuar nga të nxehtët.

Kur venat humbasin tonifikimin, një pjesë e gjakut ngec brenda tyre, duke shkaktuar rrjedhje të lëngut nga vetë venat; sidomos në gjymtyrët e poshtme, këmbët, të cilat kanë kështu tendencën të fryhen.

Hidratimi i duhur kthehet në një domosdoshmëri të vërtetë për nënën. Normalisht, nga muaji i tretë e në vazhdim, ajo merr thuajse 1 deri në 1.5 litra ujë në ditë dhe nëse ka nevojë të pijë më shpesh, duhet të lë hapësirë për të gjitha ushqimet e freskëta, të cilat përveçse ujë ofrojnë kripëra minerale në sasi të mëdha.